A fokozódó digitális veszélyek időszakában felértékelődnek azok a kiberbiztonsági ismeretek, amelyek segíthetnek megvédeni vállalkozásunk üzleti, illetve munkatársaink személyes adatait. Ahogy a mindennapi üzletmenetben használt digitális technológiák egyre bonyolultabbá válnak, úgy lesz nélkülözhetetlen a szakemberek közreműködése a céges IT-biztonság kialakításában.

Digitalizálódó veszélyek

Az otthoni munkavégzés felfutásával, a növekvő digitalizációval és, a felhőalapú szolgáltatások terjedésével egyre több vállalati adatunk költözik az internetre. Ez a rosszindulatú hackerek figyelmét sem kerüli el: a phishing (adathalászat), trójai és malware kártevők, zsarolóvírusok, és egyéb kockázatok mindennapossá váltak, és a hazai vállalkozások életét is megkeserítik.

A kiberbiztonságra vonatkozó legjobb gyakorlatok követése és egy bombabiztos backup-stratégia mára csupán a vállalati IT-biztonság belépőszintjét jelentik. A komplex, mélységi védekezés olyan szakértelmet követel meg, amelynek kiépítése belső erőforrásokkal sok vállalat erejét meghaladja. Nekik jelenthetnek nagy segítséget a „Firewall as a Service” szemléletű internet-határvédelmi szolgáltatások.

A piacon elérhető menedzselt tűzfal fejlesztések hozzáférhetővé teszik a digitális hálózatbiztonságot minden vállalkozás számára. Ezek magukba foglalják a tűzfal eszköz (UTM tűzfal) biztosítását, a frissítések és házirendek szakszerű menedzselését, de a megfelelő határvédelem érdekében akár folyton rendelkezésre álló (24/7) ügyfélszolgálatot vagy biztonsági ügyeletet is, így a biztonsági megoldásokat vállalkozásunk egyéni igényeire szabhatjuk.


Vagyis ezek a szolgáltatások olyan felügyelt megoldást nyújtanak, amelyek keretében külsős kiberbiztonsági szakértők dolgoznak a vállalati hálózatbiztonság kialakításán és fenntartásán.Továbbá tartalmazzák a WatchGuard UTM tűzfalak bérleti díját, illetve az üzemeltetést is, így magas szintű, egyedi üzleti igényekre szabott védelmet kínál költséghatékony módon.

Menedzselt Tűzfal szolgáltatás már a Yettelnél is

A Menedzselt Tűzfal – ami már egy új, elérhető lehetőség a Yettelnél is -, a teljes vállalati forgalom kezelésére alkalmas központi tűzfal megoldást jelent. Ennek megfelelően garantálja az egységes, alkalmazás-tudatos biztonsági szabályzat betartását – mindezt egyszerűen, átláthatóan, és a vállalkozás igényei szerint skálázható módon.


A  szolgáltatás a védelmi rendszer implementációján túl lefedi az incidensek és változások kezelését, a rendszer naprakészen tartását és a konfiguráció mentését a felhőbe. Továbbá, a kiberbiztonsági jelentések elkészítését, valamint az eszközök és perifériák monitorozását is. Ezeken felül elérhető magyar nyelvű telefonos helpdesk is, amely gyors, akár proaktív reagálást is lehetővé tesz.

A csomagokhoz rendelhető kiegészítő szolgáltatásokkal pedig egyedi igényekre szabott védelmi rendszert építhetünk a hálózati fenyegetések ellen.

Így elmondható, hogy a magas szintű kibervédelem ma már nem csak a belső IT-biztonsági csapatokkal felvértezett cégek privilégiuma. A Yettel Menedzselt Tűzfal szolgáltatása minden vállalat számára elérhetővé teszi a legszigorúbb sztenderdek szerint kialakított online biztonságot és a magas (garantált 99.5%) rendelkezésre állást, így biztosítva a folytonos üzletmenetet a kiberbiztonsági kockázatok által egyre erősebben meghatározott digitális térben.