A fenntarthatóság egyre nagyobb hangsúlyt kap a közéletben, a pénzpiacokon, az iparban, ahogy a gazdaság és a mindennapi élet szinte minden területén is.

A bolygó megőrzése, fenntartása nem csak erkölcsi kötelességünk – egy vállalkozás vezetőjeként arra is gondolnunk kell, hogy a fenntartható működés egyre inkább a siker szinonimája is. Lássuk, KKV-vezetőként mit tehetünk, hogy hozzájáruljunk a fenntartható fejlődéshez!

Fenntarthatóság a fókuszban

A szemléletformálás saját magunkkal kezdődik. Ahhoz, hogy vállalkozásunk kifelé is hitelesen képviselhesse a fenntartható fejlődés céljait, azokat először internalizálnunk kell. Az első lépés tehát, hogy a fenntarthatóságot kulcsfontosságú alapelvvé tegyük a saját szervezetünkön belül.

Egy friss kutatás szerint a magyar kis-és középvállalkozások 42%-a nem rendelkezik semmilyen fenntarthatósági tervvel, és még csak nem is tervezi, hogy foglalkozzon ezzel a témakörrel. Ha mégis van ilyen terv, nem jeleskedünk annak gyakorlatba ültetése terén: a magyar KKV-knak csak nagyjából 11%-a alkalmazza ESG stratégiáját a mindennapokban. 

Előrelátó vállalatvezetőként tehát mielőbb érdemes ezzel a kérdéssel tudatosan foglalkoznunk, így versenyelőnyre tehetünk szert a többiekkel szemben – előbb-utóbb ugyanis mindenkit elér a változás szele. Ha pedig már van fenntarthatósági tervünk, azt tegyük közzé, és legyünk transzparensek az elért eredményekkel kapcsolatban!

Felelős fogyasztás és termelés

A környezetbarát működés nem a nagyok kiváltsága. Egy KKV vezetőjeként is valóban fontos változást érhetünk el azzal, ha fenntartható szempontok alapján gondoljuk újra vállalkozásunk fogyasztási szokásait és termelési sajátosságait. 

Bár egy mindenre kiterjedően környezetbarát értéklánc és iroda kialakítása nem mindig lehetséges, de kisebb megtakarításokkal és optimalizációkkal is nagy eredményeket érhetünk el. Gondoljuk újra, milyen termelési, csomagolási, szállítási megoldásokkal mérsékelhetjük vállalkozásunk környezeti lábnyomát. Egy főleg szolgáltatásokat nyújtó KKV vezetőjeként se féljünk alapjaiban megkérdőjelezni jelenlegi működésmódunkat. Lehet, hogy bizonyos folyamatok kiszervezésével nem csak zöldebben működhetünk, de akár költségeket is megtakaríthatunk! De persze továbbra is igaz az örök klasszikus: amikor nem kellenek, kapcsoljuk le a villanyokat, és hosszabb szünetek előtt húzzuk ki a konnektorból a nem használt elektromos eszközöket!

A változást kezdd a csapatoddal

A fenntarthatóság értékeinek elsajátítása és internalizálása hosszú folyamat. Addig is viszont számtalan gyakorlati lépés segíthet csökkenteni vállalkozásod lábnyomát: a kevesebb személyes meeting egy jól megvilágított és fűtött irodahelyiségben, a nyomtatási igények csökkentése, de akár a (papír vagy egyéb) hulladék visszavágása és szelektív gyűjtése is relatíve könnyen megvalósítható változtatások. Ha pedig a fenntarthatóság már a csapat számára átélhetően is fontos téma, legyünk nyitottak a felmerülő új ötletekre!

Újrahasznosítás – minden szinten

A fenntartható hulladékgazdálkodás örök jelszava a “reduce, reuse, recycle”, vagyis: termeljünk kevesebb hulladékot; használjuk újra, amit csak lehet; ha pedig valami végképp az életciklusa végére ért, hasznosítsuk újra! Ez a szemlélet számtalan területen alkalmazható: az elektronikai cikkek, csomagolóanyagok és persze a papír okos újrahasznosítása az irodában is kreatív ötletekhez és alacsonyabb költségekhez vezethet, de a professzionális körülmények között feldolgozott hulladék is környezetbarátabb működésmódot eredményez. Nyomtatáskor figyeljünk rá, hogy a papír mindkét oldalát használjuk, helyezzünk ki szelektív hulladékgyűjtőket az irodában és gyűjtsük a használt elemeket!

Rugalmas munkavégzés

Talán nem triviális, de a rugalmas munkavégzésnek is jelentős pozitív környezeti hatása lehet. Ha például munkatársaink heti pár napot otthonról dolgozhatnak, azzal csökken az utazás karbonlábnyoma. A ‘home office’ és az időben is rugalmas munkavégzés ráadásul vonzó a munkavállalók számára, ami tehetséges munkatársakat vonzhat be az értük folyó munkaerőpiaci versenyben. Amit csak lehet, végezzünk online, ezzel is csökkentve a munkavégzés erőforrásigényét.

Egy kisvállalkozás “kizöldítése” bár nehéz feladat, de közel sem lehetetlen. Ha megvan rá a szándék, a legtöbb munkahelyen találunk olyan lehetőségeket, amelyek segíthetnek csökkenteni vállalkozásunk negatív környezeti hatásait – a fenntarthatóságért folyó küzdelemben pedig a legkisebb változás is számít!