A karácsonyi ünnep meghittsége sokunkat egész évre feltölt és lelki munícióval lát el – a pihenéssel töltött szabadnapok pedig minden dolgozó embernek jól esnek az év végén.

Az ünnepeket megelőző időszak azonban sok munkahelyen a legstresszesebb periódusok egyike. A hosszú szabadság előtt feltorlódó feladatok, az év végi hajtás miatt nő a feszültség, ami munkahelyi környezetben is gyakran vezet konfliktusokhoz. Bemutatunk pár olyan tippet, amik segíthetnek csökkenteni a munkahelyi stresszt, hogy kiegyensúlyozottan lépjünk a karácsonyi időszakba!

Írj “todo” listát

Különösen a KKV-kra jellemző, hogy egy munkatárs számtalan “sapkát hord”, vagyis többféle feladatkört lát el rugalmasan. Egy ilyen pörgős környezetben év közben is hasznos, ha aktuális teendőinket pontosan vezetjük és naponta felülvizsgáljuk. Az ünnepeket megelőző hajtásban pedig egyenesen elengedhetetlen, hogy mindig pontosan képben legyünk, mik is a legfontosabb teendőink. Ebben lehet segítségünkre egy kérlelhetetlen precizitással vezetett lista. A profik többszintű listákkal dolgoznak, így a napi feladatokon túl akár egy-két hétre is előre látnak…

Dolgozz előre

…ami lehetővé teszi, hogy bizonyos feladatokat már jóelőre elvégezzenek! Ha például egy sűrű nap végén érezzük, hogy már nem érdemes belevágnunk egy nagyobb feladatba, máris előkerülhet a lista, amelyről pár apróbb, nem sürgető feladatot könnyedén lehúzhatunk “levezetésként”. A kisebb feladatok is meglepően sok időt képesek felemészteni, ráadásul az idő nyomásával együtt járó feszültség ezekkel is együtt jár. Így minden előre elvégzett feladat egy apró karácsonyi ajándék saját magunk számára!

Gyakorold a türelmet

Az ünnepek előtti időszakban mindenki feszült: nem elég, hogy a munkában besűrűsödnek a feladatok, de még a karácsonyi menüt is meg kell tervezni, ott van az ajándékok problémaköre is, és persze a rokonok végiglátogatása is szervezést igényel… Ilyenkor felértékelődik, ha meg tudjuk őrizni nyugalmunkat, és nem teszünk hozzá munkatársaink stressz-szintjéhez. A türelmet persze nem könnyű minden feszült pillanatban gyakorolni, de gondoljunk arra, hogy mindenki jobban jár azzal, ha a lehető legkevesebb feszültséggel vészeli át ezt az időszakot – beleértve saját magunkat is.

Ne tervezz be túl sok találkozót

Az év vége a számvetések ideje, hasznos ilyenkor átbeszélni, mit tapasztaltunk az idei évben, és min szeretnénk javítani jövőre. Bár ezek fontos beszélgetések, érdemes őket nem az utolsó pillanatra hagyni, amikor mindenki igyekszik “elvarrni a szálakat” egy hosszabb szünet előtt. Ha tehetjük, ne ilyenkor kezdjünk bele új, nagyobb ívű feladatokba, és legyünk tekintettel arra, hogy munkatársaink és nagy valószínűséggel ügyfeleink is egy év végi feladathalmazzal küzdenek épp.

A hajtás végeztével engedj ki

A “céges karácsony” minden vállalkozásnál máshogy fest, de a legtöbb munkahelyen létező tradíció. A munkatársakkal, de nem munkával együtt töltött idő nem csak kellemes, de jó alkalmat ad arra is, hogy eggyel tágabb perspektívában lássuk a közösen elvégzett munkát, és mélyebben megismerjük munkatársaink hátterét, illetve érzelmi viszonyát a vállalkozáshoz és az ott végzett munkához. A karácsonyi vacsora beszélgetései az ünnepek alatt leülepedve sokszor vezetnek értékes tanulságokhoz, amelyek aztán segíthetik a vállalkozás hatékonyságát és fejlődését a következő évben.

Ahogy a magánéletben, úgy a munkahelyi viszonyainkban is érdemes belátnunk, hogy a türelem és a figyelemmel mások felé fordulás a legnagyobb ajándék, amit a hozzánk közel állóknak adhatunk – legyenek azok családtagok vagy munkatársak. Ha magánéletben is tapasztaltad már, hogy a karácsony nem csak a meghittség, de bizony feszültségek forrása is lehet, érdemes lehet újraértékelned a “megszokásból ajándékozás” tradícióját. Ebben segítenek a Yettel karácsonyi ajándékkártyái, amik segítenek a tárgyi ajándékoktól inkább a közös élmények felé fordulni szeretteinkkel. Böngészd végig a kártyákat a Yettel üzleteiben vagy a legjobbajandek.yettel.hu oldalon, és idén add magad karácsonyra!