A környezettudatosság jegyében a Yettel megannyi zöldítő ötletet emelt be üzleti gyakorlatába.

Amint arról már írtunk, az e-hulladék egyre fokozódó problémát jelent szerte a világon legújabb kutatásunk épp ezen igyekszik segíteni. A kutatás eredményeiből kitűnik, hogy a régi, már nem használt mobilok kezelése sok felhasználónak okoz gondot. Mutatjuk a számokat, és hogy mi a felelős megoldás erre a problémára!

Szédítő adat, hogy a magyarok mintegy 63%-a őrizget otthon legalább egy régi, már nem használt mobiltelefont. Sok esetben ráadásul egyszerre több, akár 10-15 éves mobil is gyarapítja az otthoni levélnehezék-arzenált.

E-hulladék a fiókban

A magyar háztartások többségében nem ismeretlen a ritkán használt fiókokban hánykolódó régi mobilok látványa. Az összes elektronikai kütyü közül messze a telefonok megőrzése a legjellemzőbb, amit magyarázhat, hogy a Yettel új kutatásának válaszadói közül 23% érzelmileg is kötődik régi mobiljához.

Szabadulj meg eszközeidtől felelősen!

Az e-hulladék egy része valójában távolról sem hulladék: az elektronikai cikkekben megannyi nemesfém, például arany is rejtőzik. Az e-hulladékot feldolgozó üzemekben például a megfelelően előkészített nyomtatott áramköröket finomra darálják, majd egy úsztatókádas megoldással begyűjtik a különböző hőmérsékleten kiváló különböző fémeket. Így az e-hulladékban megbúvó értékes anyagok egy jó része újrahasznosíthatóvá válik!

A Yettelnél fontosnak tartjuk a környezettudatos szemléletet, ami több szolgáltatásunkban is visszaköszön: ilyenek például az elektronikus számla, a digitális aláírás, vagy a kisebb méretű SIM-kártyák. Felhasználóinkat arra szeretnénk ösztönözni, hogy régi telefonjaikat hozzák be bármelyik Yettel üzletbe, hiszen mi átvesszük a tulajdonosának már nem kellő készülékeket. Partnereink segítségével gondoskodunk az e-hulladék minél nagyobb arányú újrahasznosításáról, illetve a fennmaradó hulladék felelős és szakszerű kezeléséről!