A Roadeyes RecSmart kamerája online közösségi szolgáltatásokat is kínál, nem csupán passzívan rögzíti az eseményeket.

A francia vállalat állítása szerint a világ első közösségi és internetre kapcsolódó menetrögzítő kameráját fejlesztette ki. Azt nem tudjuk, hogy valóban ők-e az elsők, mindenesetre az MWC-n látott termékük elég meggyőző. A RecSmart kamera ugyanis a tipikus menetrögzítőkkel ellentétben nem csupán passzívan rögzíti a szélvédőn keresztül az utazásunkat, hanem vezeték nélkül folyamatosan kommunikál az okostelefonunkkal is – miközben persze folyamatosan rögzíti utunk minden egyes pillanatát 2K felbontású videóként, és szimultán hagyományos fotók formájában is. A Roadeyes által fejlesztett appban nem csak a navigációhoz használatos térképet láthatjuk, de a saját kameránk élőképét is, és telefonon visszanézhetjük a felvételeket is.

Az autós utazásunkkal kapcsolatos alapadatokat (például az átlagsebességet, az időtartamot és a távot), valamint magát a felvételt megoszthatjuk más felhasználókkal, és az általuk készített felvételeket is meg lehet nézni. A cég közösségi oldalán veszélyes útszakaszokat és érdekességeket egyaránt meg lehet osztani. A 140 fokos látószöget biztosító kamerának egy szélvédőre ragasztható tartója van, amelyből a fő kameraegységet egyszerűen le lehet pattintani, ha kiszállunk az autóból. A komfortos használat érdekében a RecSmart automatikusan elindítja a rögzítést, amint a motort elindítják. Beépített giroszkópja révén baleset, például ütközés esetén a memóriakártyán lévő felvételeket titkosítja és kitörölhetetlenné teszi – persze ettől még a kártyát meg lehet semmisíteni.

A kamera GPS-t is tartalmaz, így folyamatosan rögzíti a felvételek mellé a geolokációs adatokat, és mivel egy gombnyomással feltölthetők róla az adatok a felhőbe, megelőzhető, hogy vitás helyzetben esetleg a kamerával együtt elvigyék a helyszínről a rajta lévő bizonyítékot. A gyártó készülőben lévő recELITE nevű csúcsmodellje már 4K felbontású felvételt rögzít majd, emellett lehetővé fogja tenni azt is, hogy online közvetítsük az utazásunkat. Összességében attól okos a Roadeyes kamerája, hogy az okostelefonunkkal kommunikálva pofonegyszerűen feltölthetjük a felvételeit a felhőbe.