Idén másodszor került megrendezésre a Yettel IoT Live Show, ahol ezúttal 27 innovatív vállalkozás mutatta be a dolgok internetére (Internet of Things, IoT) épülő okos megoldásait.

A rendezvényen magyar és külföldi cégek is képviseltették magukat – a fődíjat pedig egy hazai cég mesterséges intelligencián és M2M, vagyis készülék és készülék közti kommunikáción alapuló terméke vitte el.

Mi az az IoT Live Show?

Az IoT transzformatív erejéről már e blog hasábjain is értekeztünk. Emlékeztetőül: iparági szakértők véleménye szerint a már ma is folyamatosan bővülő dolgok internete olyan technológiai ugrást jelent majd a közeljövőben, ami alapjaiban formálhatja át számos hétköznapi eszköz működését. IoT nélkül nincs önvezető autózás, de az adatalapú megoldások széleskörű elterjedéséhez is kulcsfontosságú a készülékek közti adatátvitel – erről szól a dolgok internete.

Hazánkban is egyre több vállalkozás foglalkozik innovatív IoT-megoldások fejlesztésével. Ezt felismerve vállalt kezdeményező szerepet a MOHAnet Mobilsystems Zrt. a dinamikusan bővülő szektor magyar szereplőinek népszerűsítésében és a technológia alkalmazási területeinek megismertetésében. Ezt a célt hivatott támogatni a 2022. május 25-26-án immár második alkalommal megrendezett IoT Live Show is, amihez a Yettel névadó támogatóként csatlakozott.

Ez a konferenciasorozat a hazai IoT-szektor találkozóhelye, ami segíti a piac szereplőit, hogy kapcsolatot teremtsenek egymással – egyúttal pedig publicitást is biztosít a magyar IoT-fejlesztők és innovatív megoldásaik számára. A rendezvény szervezői emellett az IoT-megoldások versenyét is meghirdették, amelyre nem csak a kiállítók nevezhettek, így számos izgalmas megoldás mutatkozhatott be az eseményen.

IoT megoldások versenye

Az idei IoT Live Show-ra 27 magyar és külföldi vállalat hozta el legújabb dolgok internete-alapú fejlesztéseit. A bemutatók és szakmai előadások mellett sor került a Yettel IoT Live Show Megoldás-szállítói Versenyére is. A 3 millió forint összdíjazású versenyen a zsűri által odaítélt fődíj mellett különdíjat és közönségdíjat is kiosztottak a szervezők.

Erős versenyben a szakmai zsűri döntése alapján az idei nagydíjas a magyar WegaTech Kft. megoldása lett. Az általuk kidolgozott rendszer mesterséges intelligencia segítségével elemzi a bolti kamerarendszerek képeit, hogy megelőzze a bolti és áruházi lopásokat. A csúcstechnológiás rendszer automatikusan felismeri a gyanús mozdulatokat, azonosítja a lopást és azonnal riasztást küld a biztonsági személyzetnek. Díjazták továbbá a szállodaiparnak okos megoldásokat szállító Hotelify-t, de elismerték a kisgyermekek mozgáskövetését szenzorokat ellátó KidCare rendszerét is.

A Yettel Nagydíj Különdíját a tavalyi IoT Live Show nyertese, az IoT Hungary kapta a Smart Road Solutionnel együttműködésben létrehozott közlekedésbiztonsági megoldásaival. A közönségdíjat pedig az Accessium biztonságtechnikai rendszere nyerte el.

A Yettel büszke rá, hogy infrastruktúrájával és az IoT Live Show-hoz hasonló kezdeményezések támogatásával hozzájárul az IoT-megoldások fejlesztéséhez. Mint azt Fülöp Gábor, a Yettel üzleti értékesítési és marketing igazgatója az esemény után elmondta:

„Az NMHH legfrissebb mobilpiaci jelentése alapján M2M területen aktív kártyaszámok tekintetében piacvezető Yettel Magyarország a gépek közötti kommunikációban jelenleg is számos innovatív megoldás kiszolgálója. A verseny során nagyszerű volt látni, hogy a fejlődés, a fejlesztés ezen iparág vénájában van és évről évre születnek új, előremutató megoldások. Az IoT Live Show Megoldás-szállító versenye ahhoz is hozzájárul, hogy tudásuk összemérésével a hazai cégek tovább fokozzák kreativitásukat és elkötelezettségüket az innováció iránt. Gratulálunk minden indulónak és a nyertes pályázóknak.”

Az eseményről videó is készült, mely összefoglalja a legizgalmasabb pillanatokat. Légy részese te is az IoT Live Show-nak!