Sokak számára a koronavírus-járvány egyik leginkább kézzelfogható hatása az otthoni munka elterjedése volt.

Az otthoni és hibrid munkavégzés azóta is jellemző, és egy friss kutatás szerint a munkavállalók határozottan támogatják, hogy (legalább részben) megszűnt az irodába járás kényszere. Lássuk, mit mutat a Yettel kutatása!

A járvány kitörésének idején számos vállalat egyik első intézkedése volt, hogy a kontaktusok számának csökkentése érdekében elrendelték az otthoni munkavégzést. Azóta látjuk, hogy nem dőlt össze a világ: bár vannak nehézségei és hátrányai, a home office működik, és a munkavállalók egyértelműen preferálják a hibrid munkavégzést.

Változó preferenciák a munkavállalók körében

A Yettel 840 fős kutatása a számítógép mellől dolgozó válaszadók (a megkérdezettek 66%-a) munkahelyi és munkáltatói preferenciáit, álláskereséssel kapcsolatos tapasztalatait vizsgálta. A válaszadók nagyjából egyharmada legalább heti egy napot jelenleg is otthonról dolgozik, jó részük (mintegy 61%-uk) többet, mint a járványt megelőző időszakban. A válaszadók 41 százaléka szerint ráadásul a hibrid munkavégzés még hatékonyabb is, mint a kizárólag irodai munka. Ez pedig jelentősen formálta a munkavállalók preferenciáit is.

A számítógéppel dolgozó válaszadók nagy többsége, mintegy 77%-a tartja ideálisnak a hibrid munkavégzés valamilyen formáját, vagyis legalább heti pár napot szívesen dolgozik otthonról. A válaszadók fele igazságosan, fele-fele arányban osztaná meg a munkát, vagyis heti 2-3 nap munkahelyi, és ugyanennyi home office napot tart ideálisnak.

A kutatás szerint a munkavállalók körében mára egyre inkább általános igény a home office lehetősége. A jelenleg is otthonról dolgozók közel fele fontolná meg, hogy állást váltson, ha jelenlegi munkahelyén megszűnne a hibrid munkavégzés lehetősége. Egy esetleges jövőbeni álláskeresés során pedig a nagy többség – háromból két ember – számára lenne fontos szempont a home office lehetősége.

A home office előnyei és hátrányai

Azt persze senki nem állítja, hogy a home office-szal megtaláltuk a munkavégzés Szent Grálját – a kép ennél árnyaltabb. Az előnyök tekintetében nincs nagy meglepetés: a kutatás válaszadói a rugalmas időbeosztást és a kevesebb utazással töltött időt emelik ki elsőként. Fontos szempont emellett, hogy home office-ban könnyebben megvalósítható a munka és a magánélet egyensúlya. A kutatás szerint ez különösen a nőknek fontos, 64%-ban emelték ki ezt a szempontot, míg a férfiak 53%-a jelölte meg ezt a választ.

Az otthoni munkavégzésnek azonban nem csak előnyei vannak. A leggyakrabban idézett válaszok szerint a home office legfontosabb hátránya a nem kielégítő csapatmunka, illetve a közösség hiánya (ez utóbbit a válaszadók 49%-a tartja fontosnak). Emellett gyakori észrevétel az is, hogy kollegák bizonytalanabbul érhetőek el, nem mindig válaszolnak azonnal – ezt a válaszadók 29%-a jegyezte meg. Ez utóbbi egyébként nem csak a csapatmunkát nehezíti meg, de a csapatok hatékony vezetése és összehangolása a HR és menedzsment számára is fejtörést okozhat.

Hibrid megoldások az álláskeresésben

A járványhelyzet alatt munkát váltó vagy -kereső válaszadók megosztották az online interjúkkal kapcsolatos tapasztalataikat is. Összességében elmondható, hogy a munkaerőpiacon is sikeres volt az átállás a digitális platformokra: a válaszadók többsége nem szembesült technikai nehézségekkel az online interjúk során, és egyre több virtuális állásbörze is segíti az álláskeresők és a munkaadók találkozását.

A 2021. október 20-21. között megrendezett Job4me – a Virtuális Állásbörze is egy ilyen esemény volt például, melyen a Yettel is részt vett. Az álláskeresők virtuális profilt építhettek, könnyedén válogathattak a nekik releváns állások között, és beszélgethettek vagy videóinterjúzhattak az ország legjelentősebb munkaadóival.